Zainspirowani Mistrzami, pięknie prezentujemy kulinaria. Wolnomyślicielstwo nas dopełnia. Tak powstało Cuisinable.

Chef: wszystko zaczęło się ponad 10 lat temu od połączenia dążenia do doskonałości z uszlachetnianiem wiedzy u boku Gordon’a Ramsay,  Jamie’go Olivier czy Michael’a Roux Jr. To był czas hartowania przy ogniu kuchennych płomieni, w mrozie chłodni, otoczeniu kakofonii smaków i surowych wymagań kulinarnych Guru. Efekt: Technika mistrza. Wyobraźnia artysty. Pasja prosto z serca. Talent do gotowania nieznający granic.

Piotr: jest solidny,  ambitny, a jego upodobania są proste:  zadowala się najlepszą jakością, dobrymi rozwiązaniami i dokładnie wie, że ważne jest osiąganie rezultatów w efektywny sposób, jeśli to ma prowadzić do wygranej. Od kilku lat rozwija zainteresowanie zdrowym odżywianiem. Zwiedził ponad 40 krajów i zawsze testował przysmaki lokalnej kuchni.

 

Uważamy, że jedzenie jest jedną z największych przyjemności w życiu.  Równocześnie często słyszymy, jak wszyscy narzekają na wieczny brak czasu, oraz monotonię smaku dań typu dieta pudełkowa. Cuisinable powstało, aby podarować wszystkim bardzo zajętym, zapracowanym i ceniącym wygodę i bycie fit smakoszom, możliwość wygospodarowania i zatrzymania dla siebie wolnego czasu, oraz delektowanie się smacznym, zdrowym i dobranym kalorycznie jedzeniem. Potrafimy tworzyć naprawdę wyśmienite w smaku dania, używając najwyższej jakości produktów. Jest to ważne, jeśli ktoś regularnie wstaje bladym świtem i wciąż podejmuje trudne wyzwania zawodowe,  by miał pewność co do jakości potraw, które w ciągu dnia  znajdzie na talerzu. Najważniejszym składnikiem jak i naszym sekretem jest jednak to, że nasz Szef Kuchni “Chef” gotując tworzy świat przygody, w którym potrafi przenieść zarówno w miejsca egzotyczne, wyszukane, jak i te znane z domowego dzieciństwa. Smak jest dla niego niczym drugi wzrok, a swoją pasję, autorskie dania i nietuzinkowe poczucie smaku oferuje w specjalnie opracowanej i limitowanej wersji , jaką jest dieta pudełkowa Cuisinable

Tak więc usiądź wygodnie i ciesz się czasem przy naprawdę smacznym jedzeniu, podczas gdy my zajmujemy się przygotowaniem i dostawą

PRZYKŁADOWE MENU ZESTAWÓW

*** 1 ***

ŚNIADANIE
Jajecznica z jaj kur wolnozagrodowych na cebulce i
klarowanym maśle ze smażonymi pomidorami i szpinakiem,
ser żółty, kiełki rzodkiewki, pieczywo żytnie ze słonecznikiem
II ŚNIADANIE
Smoothie peanut butter – orzeszki ziemne, banan, sok
z cytryny, maślanka odtłuszczona, ksylitol
OBIAD
Pieczona pierś z kurczaka podwędzana na zimno, pęczotto na
winie cabernet z suszonymi śliwkami, karmelizowanymi
gruszkami i orzechami włoskimi, karmelizowana baby
marchewka z pietruszką
Vegetarian: Kotleciki słonecznikowe ze szpinakiem
PODWIECZOREK
Zupa – krem z selera z czosnkiem niedźwiedzim i oliwą
truflową, szczypiorek, grzanki graham
KOLACJA
Sałatka z pieczonych warzyw – papryka, cukinia, bakłażan –
z ryżem i miksem sałat, ser corregio, tłoczony na zimno olej
z nasion słonecznika

 *** 2 ***

ŚNIADANIE
Szakszuka pomidorowo-szpinakowa z jajkiem
„sadzonym“ i żółtym serem, bułeczki czystoziarniste na
mące lnianej
II ŚNIADANIE
Sałatka owocowa – arbuz, ananas, winogrono jasne i
ciemne, owoc granatu
OBIAD
Pierś z indyka w sosie hoisin z ryżem naturalnym
brązowym, chrupiącym tofu, kolendrą i kiełkami fasoli
mung, orientalna surówka słodko-kwaśna
Vegetarian: Chrupiące tofu w sosie hoisin
PODWIECZOREK
Migdałowy pudding chia na jogurcie bałkańskim, płatki
migdałowe, konfitura malinowa domowej roboty
KOLACJA
Sałatka z pełnoziarnistego orzo z pomidorkami cherry i
sałatą rzymską baby, mus guacamole z avocado, kiełki
słonecznika, prażone pestki dyni

 *** 3 ***

ŚNIADANIE
Twarogowa pasta z siemieniem lnianym (bogata w Omega3) i
szczypiorem, kiełki rzodkiewki i słonecznika, ogórek, rzodkiewka, pieczywo
żytnie chrupkie z sezamem
II ŚNIADANIE
Toskański krem pomidorowy z bazylią, nutą trufli i tartym grana padano
OBIAD
Pierś kurczaka z grilla w marynacie cytrynowej, pełnoziarnisty makaron
fusilli z warzywami w aromatycznym sosie z siekanymi pomidorami,
kaparami i żurawiną, oliwa extra virgin
Vegetarian: Caponata siciliana z czterema włoskimi serami
PODWIECZOREK
Waniliowy sernik z pieca z coulis malinowym
KOLACJA
Kaszotto z pęczaku duszonego na czerwonym winie z dynią piżmową i
serem corregio – biały typu włoskiego

*** 4 ***

ŚNIADANIE
Italian Frittata – omlet z pieczarkami, serem ricotta i szpinakiem „baby”,
podany z mixem sałat , marchewką i pieczonym z bazylią pomidorem,
okraszony dressingiem z suszonych pomidorów na bazie jogurtu i świeżej
oliwy
II SNIADANIE
Red Star Smoothie – świeże maliny, świeżo tłoczony sok jabłkowy, puree
buraczane, sok z cytryny, chia
OBIAD
Kurczak Tikka Masala z warzywami i ciecierzycą w bogatym kremowym
sosie tikka masala, podany z naturalnym brązowym ryżem z dodatkiem
kardamonu, czarnuszki i świeżej kolendry
Vegetarian: Warzywa z ciecierzycą i szpinakiem w bogatym kremowym
sosie tikka masala
PODWIECZOREK
Krem z selera z drobno siekanym szczypiorkiem podany z grzankami
własnego wypieku
KOLACJA
Pad Thai – makaron ryżowy ze smażonym jajkiem, w aromatycznym sosie z
pasty tamaryndowej i mleczka kokosowego w asyście parzonych kiełków
fasoli mung, sojowej kapusty pekińskiej i dymki cebuli, a wszystko
posypane świeżo prażonymi orzeszkami ziemnymi.