PRZYKŁADOWE MENU ZESTAWÓW

AKTUALNE MENU WYSYŁAMY E-MAILEM W DNIU POPRZEDZAJĄCYM DOSTAWĘ

*** 1 ***

ŚNIADANIE
Jajecznica z jaj kur wolnozagrodowych na cebulce i
klarowanym maśle ze smażonymi pomidorami i szpinakiem,
ser żółty, kiełki rzodkiewki, pieczywo żytnie ze słonecznikiem
II ŚNIADANIE
Smoothie peanut butter – orzeszki ziemne, banan, sok
z cytryny, maślanka odtłuszczona, ksylitol
OBIAD
Pieczona pierś z kurczaka podwędzana na zimno, pęczotto na
winie cabernet z suszonymi śliwkami, karmelizowanymi
gruszkami i orzechami włoskimi, karmelizowana baby
marchewka z pietruszką
Vegetarian: Kotleciki słonecznikowe ze szpinakiem
PODWIECZOREK
Zupa – krem z selera z czosnkiem niedźwiedzim i oliwą
truflową, szczypiorek, grzanki graham
KOLACJA
Sałatka z pieczonych warzyw – papryka, cukinia, bakłażan –
z ryżem i miksem sałat, ser corregio, tłoczony na zimno olej
z nasion słonecznika 

*** 2 ***

ŚNIADANIE
Szakszuka pomidorowo-szpinakowa z jajkiem
„sadzonym“ i żółtym serem, bułeczki czystoziarniste na
mące lnianej
II ŚNIADANIE
Sałatka owocowa – arbuz, ananas, winogrono jasne i
ciemne, owoc granatu
OBIAD
Pierś z indyka w sosie hoisin z ryżem naturalnym
brązowym, chrupiącym tofu, kolendrą i kiełkami fasoli
mung, orientalna surówka słodko-kwaśna
Vegetarian: Chrupiące tofu w sosie hoisin
PODWIECZOREK
Migdałowy pudding chia na jogurcie bałkańskim, płatki
migdałowe, konfitura malinowa domowej roboty
KOLACJA
Sałatka z pełnoziarnistego orzo z pomidorkami cherry i
sałatą rzymską baby, mus guacamole z avocado, kiełki
słonecznika, prażone pestki dyni

 *** 3 ***

ŚNIADANIE
Twarogowa pasta z siemieniem lnianym (bogata w Omega3) i
szczypiorem, kiełki rzodkiewki i słonecznika, ogórek, rzodkiewka, pieczywo
żytnie chrupkie z sezamem
II ŚNIADANIE
Toskański krem pomidorowy z bazylią, nutą trufli i tartym grana padano
OBIAD
Pierś kurczaka z grilla w marynacie cytrynowej, pełnoziarnisty makaron
fusilli z warzywami w aromatycznym sosie z siekanymi pomidorami,
kaparami i żurawiną, oliwa extra virgin
Vegetarian: Caponata siciliana z czterema włoskimi serami
PODWIECZOREK
Waniliowy sernik z pieca z coulis malinowym
KOLACJA
Kaszotto z pęczaku duszonego na czerwonym winie z dynią piżmową i
serem corregio – biały typu włoskiego

*** 4 ***

ŚNIADANIE
Italian Frittata – omlet z pieczarkami, serem ricotta i szpinakiem „baby”,
podany z mixem sałat , marchewką i pieczonym z bazylią pomidorem,
okraszony dressingiem z suszonych pomidorów na bazie jogurtu i świeżej
oliwy
II SNIADANIE
Red Star Smoothie – świeże maliny, świeżo tłoczony sok jabłkowy, puree
buraczane, sok z cytryny, chia
OBIAD
Kurczak Tikka Masala z warzywami i ciecierzycą w bogatym kremowym
sosie tikka masala, podany z naturalnym brązowym ryżem z dodatkiem
kardamonu, czarnuszki i świeżej kolendry
Vegetarian: Warzywa z ciecierzycą i szpinakiem w bogatym kremowym
sosie tikka masala
PODWIECZOREK
Krem z selera z drobno siekanym szczypiorkiem podany z grzankami
własnego wypieku
KOLACJA
Pad Thai – makaron ryżowy ze smażonym jajkiem, w aromatycznym sosie z
pasty tamaryndowej i mleczka kokosowego w asyście parzonych kiełków
fasoli mung, sojowej kapusty pekińskiej i dymki cebuli, a wszystko
posypane świeżo prażonymi orzeszkami ziemnymi.